Copywriting-ul – secretul campaniilor de succes

Copywriting-ul este arta de a vinde prin texte simple, care crează emoție și legături durabile cu clienții. Când spun text simplu, nu mă refer la acele texte comerciale care sună ca reclamele la dero.Textele bune stârnesc atenția, te scot din anonimat și sunt credibile. Cu toții cumpărăm mânați de emoția de moment, iar apoi ne justificăm acțiunea rațional. Ceea ce face copywriting-ul de calitate este să stârnească partea emoțională a clientului și să-l determine să cumpere. Așa-i că sună incredibil?

Ți-ai imaginat vreodată că un simplu text poate să genereze atâtea vânzări? Noi da!
Avem în echipă un copywriter cu idei originale, fresh și de impact. Hai să-ți spună el ce e cu arta asta a scrisului care aduce vânzări:

„Salut, mă numesc Florina, iar pe lângă copywriter, mai sunt scriitor și pictor. Îți garantez că nu poți face nici una dintre job-urile astea fără să cunoști psihologia oamenilor. Studiez comportamentele oamenilor de câțiva ani și n-ai idee cât de previzibili sunt! Spun previzibili pentru că oamenii urmăresc apartenența la grup. Au probleme, obiective și dorințe similare.

Vreau să-ți explic pe scurt cum scriu eu texte care generează vânzări, pentru a-ți da seama cum îți putem crește afacerea prin copywriting:

1. Mult research

Creez un profil al clientului foarte bine documentat. Aici mă folosesc de sondaje, analize, observație. Aflu ce problemă are clientul, ca să o pot rezolva cu produsul/serviciul meu.

2. Scriu textele folosind limbajul clientului

Clientul le consideră credibile, naturale și se identifică cu acestea. În texte expun problema pe care am aflat-o încă din research, o agit puțin, pe urmă îi ofer soluția (produsul meu) alături de un call to action (apel la acțiune) puternic.

3. Lansez textele și compar reacțiile

Testez, măsor, cercetez! Iar acolo unde e cazul, retargetez și scriu alte texte.

O mare parte din copywriting este research, iar celalaltă parte, talent la scris și exercițiu. Secretul unui text puternic stă în simplitate, originalitate și folosirea unui limbaj apropiat de cel al clientului tău. Fiecare campanie pe care o lansăm, conține texte originale, credibile, care generează vânzări.

Dacă vrei să-ți crești numărul de vânzări și să nu mai arunci banii pe reclame scrise prost, echipa noastră te așteaptă la o consultanță gratuită! ”

copywriting